CB søker dansere

Carte Blanche hyrer dansere

For dansere 25 år eller eldre.. http://www.scenekunst.no/jobb/16/

Det er ikke uvanlig opp gjennom den moderne samtidskunstens historie at man serverer mat på scenen, det er et velkjent grep.

 

NODA tar saken?

Men, noen få gatehjørner unna, et litt mer sharky sted i Bergen melder Dagbladet at det selv nå under festspillene og i løpet av året danser et sted mellom oppsiktsvekkende 70 – 100 nattklubbdansere, det er mange, men neppe profesjonelt utdannede får man håpe?

After Dark sysselsetter ifølge sysselsetter Carlsen 15 fast ansatte samt mellom 70 og 100 dansere på et år. Han avviser at de blir nødt til å stenge, skulle de tre partiene AP, SV og Krf få flertall for å frata dem skjenkebevilgningen, i det minste.

– Det innebærer bare at vi ikke vil få servere mens stripping foregår. Kanskje vi kan tilby stripping og skjenking på forskjellige tidspunkt, sier Geir Carlsen, på nattklubben After Dark, i følge Dagbladet.

Stedet serverer rå fisk på nakne dansere, en prostitusjons-relatert yakuza-tradisjon fra Japan, for de lavere klasser..

En alvorlig sak som det forventes at fagforbundet NODA/ særforbundet Norske Dansekunstnere rydder opp i, forholdet har visst vært kjent lenge og er en betent sak i politiske sirkler.

 

Parallelt skygge-dansesamfunn?

Spørsmålet er, er tiltaket et motsvar eller en direkte konkurrent til sysselsettingen i CB?

Kunstbevegelsen kjenner til at enkelte dansere i CB behersker pole-dancing, uten at det står faglig i direkte misforhold til en seriøs dagsyssel.

Grensene kan for en nyutdannet danser ofte oppleves som vage, mellom underholdning og prostitusjon, og kan opptegnes tydeligere.

Er Carlsens kontrakter NODA-godkjent?

Her kan NODA med sine veiledende frilans-kontrakter utgjøre en forskjell.

CB er av ordens hensyn Norges eneste statseide samtidsdans-kompani.

 

Økt tilskudd danseutdannede

Et annet aspekt er at Norge har flust med danseutdannede for tiden, med stadig flere høgskole-utdannelser innen dans oversvømmes arbeidsmarkedet av nyutdannede.

Det vil skape behov for flere arbeidsplasser, det ville være viktig å se en statistikk over om noen av disse danserne ved the dark shy, eller hva nå klubben heter, om noen av disse er nyutdannede norske dansere utdannet i Norge.

Det ville sette danseutdannelsen og økt behov for arbeidsmarkedstiltak under lupen.

 

Ung dans

Et siste sukk, dersom CB setter aldersgrense nedad til 25 år, oppstår det et gap, mellom nyutdannede fra dansehøgskolene som kan være helt ned i 19 år, og strippebransjen som gjerne søker yngre dansere.

Det kan føre til et misforhold, som kan dempes ved at det settes inn mottiltak ved kunstige arbeidsmarkedstiltak, eller at rekrutteringen til feltet minskes ved å bremse utdannelses-kanalene for noen år, for ikke å belaste det allerede fragile markedet.

Ellers kan det som i utganspunktet var ansett som seriøse høgskoler, istedet indirekte vise seg å fungere som underleverandør til strippe-industrien, søstermarkedet til menneskehandel, det er en uønsket situasjon som ingen er tjent med på sikt, aller minst Norge som nasjon.

 

Litteratur: 

http://www.dagbladet.no/2016/06/03/nyheter/innenriks/sushi/strippeklubb/stripping/44442825/

 

Foto: Dagbladet

978x

 

 

 

Reklamer

Kommentarer er stengt.

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: