Home

Øst går Vest

I den nye it-bydelen ruler markedsidealismen, fra Tokyo til Oslo, nå via Fuglen.

Krampe, mener naboer, som har begynt å gre håret, før de skal i butikken.. selv på Frogner slipper man det, der er det mer laxed.

Hipsterne sitter i det nye biblioteket, opprinnelig tiltenkt den såkalte lokalbefolkningen som i stedet flytter lengre øst, mens observatørene, investorene, de nye leilighetskjøperne kaller stedet mer jomfru-kult, det uforutsigbart fresht nye.

 

Destinasjon

Tøyen chic, ja det er altså den bydelen som nå er på alles lepper, ettersom den m Nord og da omsider investorer som Fuglen, er en destinasjon.

 

Kommunikativt

I motsetning til søster-øst-innovatører som tidligere Grünerløkka, er at Tøyen har en t-bane-forbindelse, som på en, to tre fører en fra det ultimate Vest direkte til da, Tøyen, det er 3 min. til Operaen og sentrum, 7 til Nationaltheatret..

 

Ny-etablering

Noen planlegger også å reaktivisere gamle navtårn og offentlige bygg, til gode for IT-bransjen, da mister nok området noe av sin naive ro, men bydelen som begynner å bli nokså dyr i drift etter all satsningen må betale skatt selvsagt, og dermed er dette kanhende en god idé, så lenge det da driftes innen markeds-idealistiske prinsipper, som Fuglen, som er hele bydelens grunnfundament.

Fornebu og Nydalen er ikke akkurat bare et steinkast unna, de blir jo direkte usentrale omveier i sammenheng, de tidligere satsnings-områdene for data og denslags.

 

Vertikal beplantning

Den næringen som får sitt hovedvirke og overta de offentlig dominernede byggene der, er heldig sådan, kanskje Tøyen heller kunne blitt et hovedsenter for grønn industri og vertikal beplantning?

Vertical gardening, hvor plantene henger ut vinduene av tårnvinduene i hver etage, i visuell dialog med botanisk have like ved?

Off-shore wind kunne også ha sine hovedkontorer der, som eksempel.

 

Litteratur:

http://www.dagsavisen.no/helg-nye-inntrykk/reportasjer/fuglen-grunder-fra-tokyo-til-toyen-1.716054

Reklamer
Kommentarer er skrudd av for Markeds-idealisme uten grenser?