Home

Sofistikert norsk film- og mote-kunst

Inspirert av formidable Triers prisbelønnede film nylig (han har igjen latt seg inspirere av en annen), har eminente Mardou&Dean skapt en enkel t-shirt som fungerer helt fint, det som imidlertid slår alt denne våren er de utrolig vakre skoene, som ikke ennå befinner seg annet enn i butikkene, som er verdt et besøk..

IMG_1351

Litteratur I:

http://mardouanddean.com/product/md-ltd-tee-grey399330-94454423a2a64e9caccb473bf2e6056d

Fra intervjuet med Trier i Nattogdag i 2015:

(…) «Filmens tittel er vag, men antyder noe så sterkt og rystende at det overgår farene moren ble utsatt for på jobben. Så er også frasens opprinnelige kontekst, i Elizabeth Smarts diktroman By Grand Central Station I Sat Down and Wept, en temmelig bombastisk følelsesskildring:

«Everything flows like the Mississippi over a devastated earth (…) to burst their shamed eardrums with the roar of proof, louder than bombs or screams or the inside ticking of remorse.​»

Filmen deler også navn med en The Smiths-samleskive fra 80-tallet, men Trier mener selv at det ville være villedende å henge seg for mye opp i Smart eller Smiths. Han håper i stedet at tittelen vil forme en egen betydning for tilskueren, «at den speiler stillheten og det språkløse mellom familiemedlemmene».»

IMG_1355

Litteratur II:

Stor oppstandelse: Intervju med Joachim Trier

Kunstbevegelsen

Reklamer
Kommentarer er skrudd av for Mardou&Dean vs Trier