Home

Cyborgs overtar den kommersielle musikkbransjen?

Deler av easy listening musikkbransjen står i fare for å utraderes av roboter om ikke lenge, i følge World Economic Forum.

Spørsmål som melder seg er om roboter også vil kunne fagforene seg, og kanskje også bli leder for en?

Kan roboter søke statlig støtte, eller er de selvgående? Bankansatte og økonomi-relaterte er en annen utsatt gruppe, betyr dette at kunst-fond og -byråkrati også vil forsvinne?

Festivaler kan legges ned, er en av konsekvensene. Vil roboter også overta som konsert-publikum, og inntil videre festivalstab og revisorer?

Spørsmålene er mange.

Vil menneskeheten til sist fortone seg som en slags underground, i et eget regime under et robotisert samfunn?

Nå er jo deler av musikkscenen allerede halv-automatisert, men robotiseringen nå også av det kommersielle musikk-uttrykket står altså like om hjørnet, i følge WEFORUM.

Det pekuliære er at roboter etter at prototypen er realisert, langt på vei, i en masse-produksjon sammenheng er å anse som gratis på den måten at de ikke av seg selv setter videre lønnskrav, og vil slik vil kunne vinne en evt. markedskonkurranse, samt et publikums gunst, enn så lenge, desverre.

large_cxOTnGbUTz-XkinuaYgQxm1loBpYFmOZO6dlNU3v8js-1

Litteratur:

https://www.weforum.org/agenda/2015/11/the-12-jobs-most-at-risk-of-being-replaced-by-robots/?utm_content=bufferde664&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Foto: World Economic Forum

 

Reklamer
Kommentarer er skrudd av for Pop overtas av roboter