Intellektuell øvelse

Pirrende intellekt?

«Nymphomaniac« tydeliggør menneskets tragiske grundkonflikt, som allerede var myte i Det Gamle Testamente; Man kan ikke på en gang være hel natur og helt intellekt. Man kan ikke attrå det uskyldige, uden samtidig at ødelægge det. Man kan spise af kundskabens træ, men paradisets porte forbliver lukkede for de faldne.»
– Berlingske Tidende

Film for viderekommende

– Den eneste opphisselsen von Trier ønsker og vil kunne oppnå er av intellektuell art, skriver Variety, fritt sitert, om filmen Nymphomaniac, som har premiere for et norsk publikum først sist i januar 2014.
Det påpekes videre hvor skuffet et publikum kan bli som går til filmen med den forventning å se noe mer porniøst enn en erotisk film.
Til tross for grenseskyvende enkeltscener er filmen hovedsakelig viet seriøse diskusjoner om kunst, musikk, religion og litteratur. 
Sist det ble lansert en litt slik nevrotisk erotisk europeisk film var kanskje Pianolærerinnen av Haneke for noen år siden.
Denne gang med Charlotte Gainsbourg i hovedrollen, forøvrig datter av anerkjente Jane Birkin og Serge Gainsbourg, samt halvsøster til den nylig avlidte fotografen Kate Barry.
Også Uma Thurmann glimrer på filmens rolleliste, bl.a.
 
Nymf etc.
Charlotte Gainsbourg
Foto øverst:  filmset med Willem Dafoe, Uma Thurmann, etc., regissørens eget.   Under: Charlotte Gainsbourg
 
 
Litteratur:
http://www.b.dk/film/saa-guddommeligt-som-kun-en-lars-von-trier-kan-goere-det
 http://www.youtube.com/watch?v=zo_lHaa8DSY
http://www.youtube.com/watch?v=oLh59ahphnE
http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/danska-kritiker-nakennjuter/ 
 
 
Reklamer

Kommentarer er stengt.

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: