Engasjement for etablerte men lavtlønte kunstnere

Realiser statsstipend for etablerte kunstnere
Grunnen til at frilans prosjektkunstnere er svært engasjert i realisering av de konkrete flerårige stipendordninger myntet på etablerte kunstnere, er at man som selvstendig næringsdrivende ikke er ansatt i institusjonene man jobber for, med, og via.
Forskning påviser at frilans prosjektkunstnere har aller lavest inntjening fra sitt kunstneriske virke, på tross av høy kvalitet, aktivitet og langt utdanningsløp.
Kunstbevegelsen presiserer at disse flerårige statlige kunstnerstipend per se i søknadsskjema av 16.10.2013 for årene 2014 og fremover, tilbys samtlige profesjonelle frilans prosjektkunstnere, ikke kun billedkunstnere.
 
Reversering som en konsekvens av feillesning
Stipendene for etablerte kunstnere ble nylig opprettet, men er altså nå i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet foreslått fjernet, med et pennestrøk.
Det kan ikke aksepteres, det må være en misforståelse av kunstnernes økonomiske situasjon, og være fundert i en feillesning av Engerutvalgets rapport Kulturutredningen 2014.
Tiden til fremforhandlingene av evt. enighet om statsbudsjettet til fristen 20.11, ligger nå under Venstre og KrFs vinger?
Dette handler om kunstnernes sosialøkonomiske fremtidsperspektiv.
Mye kan være løst av kulturpolitikkens utfordringer ved å velge å se kunstnerens livs- og karriereløp ut fra en holistisk holdning.
 
Underskriftskampanje:
http://www.underskrift.no/vis.asp?kampanje=4910

Kommentarer er stengt.

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑